Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

NFC simkaart bestellen en gebruiken


Wil jij ook het gemak van contactloos betalen? Lees dan hieronder hoe je de NFC simkaart kan bestellen en gebruiken.

Wat is NFC?

NFC staat voor Near Field Communication. Het is een techniek die werkt in combinatie met een NFC simkaart.

De NFC simkaart is een speciale simkaart die deze NFC-techniek mogelijk maakt. De NFC simkaart verstuurt draadloos en veilig gegevens binnen een afstand van 10 centimeter. Hiervoor gebruik je geen extra data of batterij. NFC is te gebruiken bij het delen van informatie, bijvoorbeeld bij het doen van betalingen, het uitwisselen van foto's en video's en het scannen van tickets en pasjes.

Wat heb ik nodig om gebruik te maken van NFC-diensten met een simkaart van Telfort?

Een NFC simkaart

  • Weet je niet zeker of je simkaart geschikt is voor NFC? Kijk dan op je simkaart. Een NFC simkaart is eenvoudig te herkennen aan het NFC symbool op de kaart (zie de afbeeldingen hieronder).
  • Is je simkaart niet geschikt voor NFC? Bestel een nieuwe simkaart via Mijn Telfort. Een nieuwe simkaart is altijd geschikt voor NFC en is gratis als je een abonnement van Telfort hebt.

Bestel een nieuwe simkaart via Mijn Telfort

NFC simkaart

NFC

Een abonnement van Telfort

De NFC simkaart is geschikt voor alle mobiele abonnementen van Telfort. De NFC simkaart is niet geschikt voor Telfort prepaid.

Een smartphone met NFC-chip

De meeste nieuwe smartphones hebben de NFC-chip al. Of op jouw smartphone NFC mogelijk is en of deze aan staat kun je op je smartphone opzoeken. Per besturingssysteem is verschillend hoe je dat doet:

  • Voor Android ga je naar: Startscherm > Instellingen > NFC > schuifje inschakelen > Android Beam inschakelen.
  • Voor Windows ga je naar: Lijst met Apps > Instellingen > NFC > schuifje inschakelen.
  • Voor iOS hebben alleen de iPhone 6 en 6 Plus NFC. Die kun je helaas alleen gebruiken in combinatie met Apple Pay.

Let op! De aanbieder van de NFC-dienst kan extra eisen stellen aan het besturingssysteem. Voorbeeld: Bij OV Chip Mobiel en Rabo Wallet is alleen mogelijk bij Android met versie 4.4 of hoger. Kijk op de website van de NFC-dienst, Rabo Wallet of OV Chip mobiel, voor meer informatie.

De app van de NFC dienst

Download de app van de NFC-dienst.

De NFC-manager app

Om gebruik te maken van NFC op jouw simkaart van Telfort moet je de NFC Manager app downloaden. Deze app zorgt voor een veilige verbinding met de NFC simkaart.

Download de NFC Manager voor Android

Veelgestelde vragen

Kan ik gebruikmaken van de NFC simkaart met prepaid?

Helaas is het nog niet mogelijk om met prepaid een NFC simkaart te gebruiken.

Werkt de NFC simkaart ook in het buitenland?

Ja, de NFC simkaart werkt ook in het buitenland.

Houd er wel rekening mee dat voor het updaten of installeren van de app van een aanbieder een internetverbinding nodig is. Afhankelijk van de aanbieder van de contactloze dienst via NFC kan het zijn dat gebruik in het buitenland niet is toegestaan.

Wat moet ik doen bij verlies of diefstal?

Bij verlies- of diefstal blokkeer je direct je simkaart. Hiermee voorkom je misbruik. Je simkaart blokkeer je via Mijn Telfort of via de klantenservice op 0900-9596 (0,50 per gesprek plus je gebruikelijke belkosten). Je kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week je toestel blokkeren via het keuzemenu van 0900-9596. Vanuit het buitenland kun je ons bereiken op +31887650200. Voor het bellen naar dit nummer gelden de tarieven voor bellen in het buitenland.

Bij verlies- of diefstal blokkeer je direct je simkaart. Hiermee voorkom je misbruik. Je simkaart blokkeer je via Mijn Telfort

Neem ook direct contact op met de aanbieder(s) van al jouw contactloze diensten om deze te blokkeren ter voorkoming van misbruik. Telfort kan dit niet voor je doen.

Belangrijk om te weten

Ook als je de NFC simkaart hebt geblokkeerd blijft NFC gewoon werken. Het is dus belangrijk dat je elke contactloze dienst blokkeert.

Hoe ontvang ik een NFC simkaart voor mijn bedrijf?

Ook voor onze zakelijke klanten is de NFC simkaart beschikbaar. Bekijk wat de NFC simkaart voor u als zakelijke klant kan betekenen en hoe u deze eenvoudig aan kunt vragen.

Alles over de NFC simkaart voor bedrijven

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: