Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

Nummerherkenning op mobiele telefoons

Nummerherkenning houdt in dat je kunt zien door welk telefoonnummer je gebeld wordt (nummerweergave), en dat anderen je telefoonnummer zien als je hen belt (nummerdoorgave). Nummerherkenning staat standaard aan. Je kunt nummerherkenning (nummerweergave en nummerdoorgave) zelf aanzetten en uitzetten via Mijn Telfort.

Nummerherkenning aanzetten of uitzetten

Log in op Mijn Telfort om nummerherkenning aan- of uit te zetten.

Nummerherkenning aan- of uitzetten

Bij sms-berichten kan nummerdoorgave niet aan- of uitgezet worden, je nummer wordt altijd meegezonden.

Meer over nummerherkenning

Nummerweergave werkt niet

  • Je bent in het buitenland. Nummerweergave wordt door buitenlandse telecomaanbieders niet altijd ondersteund.
  • Degene die je belt heeft nummerdoorgave uit staan, zodat het telefoonnummer niet wordt meegezonden. Je telefoon geeft dan vaak een melding in het beeldscherm, bijvoorbeeld privénummer of anoniem.

Status nummerdoorgave controleren

Nummerdoorgave staat standaard aan. Je kunt de status op de volgende manier controleren:

  • Toets op de mobiele telefoon: *#31# en dan op de "bellen" toets.
  • Op de meeste telefoons kun je de status van nummerdoorgave ook oproepen via het menu van je telefoon. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je telefoon. Nummer éénmalig wel of niet meezenden Nummerdoorgave uit, toch wordt nummer doorgegeven Nummerherkenning in het buitenland

Nummer éénmalig wel of niet meezenden

Nummer éénmalig niet meezenden

Als nummerdoorgave aanstaat kunt je ervoor kiezen om eenmalig je telefoonnummer niet mee te zenden. Je toetst dan #31# voor het telefoonnummer van degene die je wilt bereiken

Nummer éénmalig wel meezenden

Als nummerdoorgave is uitgeschakeld kunt je ervoor kiezen om éénmalig je telefoonnummer wel mee te zenden. Je toetst dan: *31# voor het telefoonnummer van degene die je wil bereiken.

Nummerweergave uit, toch wordt nummer doorgegeven

Wordt je nummer doorgegeven, terwijl je nummerdoorgave hebt uitgezet? Dan kan het volgende aan de hand zijn:

  • Je belt internationaal. Om internationaal bellen zo volledig mogelijk aan te kunnen bieden, worden alle nummers meegezonden. Dit is technisch niet anders mogelijk.
  • Nummerdoorgave is niet uitgeschakeld. Controleer de status van nummerdoorgave. Toets op je telefoon *#31# en de beltoets. In je beeldscherm verschijnt of je nummerdoorgave aan- of uit staat.

Op de meeste telefoons kun je de status van de nummerherkenning ook oproepen via het menu van het toestel. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de telefoon.

Nummerherkenning in het buitenland

Als je in en naar het buitenland belt wordt je telefoonnummer altijd meegezonden, óók als je nummerherkenning uit hebt staan. Dit is noodzakelijk zodat de buitenlandse telecomaanbieders de kosten kunnen verrekenen. Het weergeven van telefoonnummers wordt niet altijd ondersteund door buitenlandse telecomaanbieders. Je ziet dus niet altijd door wie je wordt gebeld.

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: