Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

Soorten simkaarten (gewone, micro- of nanosimkaart)


Er zijn verschillende soorten simkaarten. Het verschilt per telefoon welke simkaart je nodig hebt: een gewone simkaart, een microsimkaart of een nanosimkaart. Voorbeeld: voor een iPhone 5 heb je een nanosimkaart nodig. Voor een iPhone 4s heb je een microsimkaart nodig.

Het enige verschil tussen de simkaarten is het formaat. Een microsimkaart is kleiner dan een gewone simkaart. Een nanosimkaart is kleiner dan een microsimkaart. Daarom sturen we bij vervanging altijd een 3-in-1 combisimkaart.

Gewone simkaart, nanosimkaart of microsimkaart? Altijd 3-in-1!

Als je bij Telfort een simkaart bestelt, ontvang je een 3-in-1 combisimkaart. Dit is een simkaart waar je zelf de juiste simkaart uit kunt klikken: een nanosimkaart, combisimkaart of gewone simkaart. Een nieuwe simkaart bestel je eenvoudig via Mijn Telfort.Welke simkaart heb ik nodig?

Wil je weten of je huidige simkaart ook past in je nieuwe toestel? Bekijk de specificaties van je telefoon in de Toestelhulp:

  1. Open de Toestelhulp
  2. Kies je toestel
  3. Klik op 'Specificaties'
  4. Klik op 'Algemeen'
  5. Bij 'Formaat SIM' staat welke simkaart je nodig hebt

Let op! We raden het af om je simkaart te knippen. Je simkaart kan stukgaan als je de simkaart op de verkeerde manier knipt. Ook is niet mogelijk om een simkaart te knippen tot het formaat van een nanosimkaart. Een nanosimkaart is namelijk niet alleen kleiner, maar ook dunner dan een gewone simkaart.

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: