Maak je smartphone waardeloos voor dieven


Wist je dat een nieuwe smartphone honderden euro’s waard is? Een interessante prooi voor veel dieven! Wekelijks worden meer dan 300 smartphones gestolen. Bescherm je toestel daarom tegen diefstal. Maak je toestel onbruikbaar voor de dief, zodat het toestel niet teruggezet kan worden naar de fabrieksinstellingen en daarmee onverkoopbaar is. Ook voorkom je hiermee dat de dief bij je foto's, contacten, mail en documenten kan. Het waardeloos maken van je smartphone na diefstal is heel eenvoudig.

Beveilig je smartphone in 3 stappen

Doorloop de onderstaande stappen om je toestel optimaal te beveiligen tegen diefstal en misbruik.

Stel een toegangscode in

De eerste stap is om je telefoon te beveiligen met een toegangscode of wachtwoord. Een toegangscode zorgt ervoor dat een dief niet in je toestel kan. Afhankelijk van je type smartphone kun je ook gebruik maken van je vingerafdruk of een veegpatroon om je smartphone te ontgrendelen.

Wijzig de standaard simkaart pincode

Je simkaart is beveiligd met een viercijferige pincode. De pincode van de simkaart is standaard ingesteld op 0000. Wijzig de pincode om misbruik tegen te gaan en te voorkomen dat anderen op jouw kosten bellen of internetten.

Maak je smartphone boefproof

De meeste smartphones hebben anti-diefstal functies waarmee jezelf je toestel op afstand kunt terugvinden, wissen en blokkeren. Deze kun je eenvoudig activeren via het instellingenmenu in je smartphone.

Op de Boefproof website vind je de instructies voor jouw smartphone.

Naar de Boefproof website

Wat te doen na diefstal?

Is je smartphone gestolen? Vergeet dan niet je smartphone waardeloos te maken voor dieven. Gebruik de anti-diefstal functies voor het op afstand terugvinden, wissen en blokkeren van je toestel.

Bekijk het stappenplan Telefoon kwijt of gestolen of Leasetoestel kwijt of gestolen voor uitgebreide instructies.

Veelgestelde vragen

Waarom blokkeren jullie niet gewoon een telefoon in het netwerk (IMEI-blokkade)?

Een blokkering in het netwerk van de provider heeft maar weinig effect. Zo kan de dief je smartphone nog wel via wifi gebruiken en is je telefoon ook in het buitenland te gebruiken. Via de vind/wis/blokkeer functie werkt het én niet meer via Wifi én is je telefoon ook onbruikbaar over de grens.

Ik ben mijn toestel in het buitenland kwijtgeraakt. Werkt de antidiefstalfunctie dan ook?

Ook in het buitenland werkt dit. Dat is het voordeel van deze functie.

Wordt de locatie van mijn telefoon nu continu gevolgd of is deze alleen bekend als ik deze zoek?

Nee, locatie wordt alleen opgevraagd wanneer je de functie gebruikt en zelf het verzoek doet om je telefoon te zoeken via de ‘vind mijn mobiel’ inlogpagina.

Hoe goed zijn accounts beveiligd tegen veiligheidsinbreuken?

Alleen gebruikers hebben toegang tot hun account door het gebruik van gebruikersnaam en wachtwoord. Het is belangrijk, zoals bij alle internet gerelateerde diensten, dat gebruikers een sterk wachtwoord kiezen om hun account te beschermen en de combinatie gebruikersnaam-wachtwoord uniek en geheim te houden.

Ik heb al een pincode op mijn toestel. Is dat niet voldoende?

Een pincode zorgt ervoor dat een dief niet in je toestel kan. Door de telefoon boefproof te maken en anti-diefstalfunctie te gebruiken, kun je het toestel ook op afstand vergrendelen of geheel blokkeren.

Waarom moet ik mijn 'vind mijn toestel' uitschakelen als deze wordt gerepareerd?

De blokkeringsfunctie van ‘vind mijn toestel’ is zo ontworpen dat iemand die jouw smartphone niet mag gebruiken, er ook niets mee kan. Dat geldt dus ook voor een reparateur. Zet de functie dus uit als je het toestel voor reparatie aanbiedt en vergeet hem niet weer in te schakelen als je het toestel weer in bezit hebt.

Ik heb mijn toestel teruggevonden, hoe kan ik de blokkeringsfunctie weer uitzetten?

Je hebt bij het blokkeren een wachtwoord ingevuld. Voer deze in je smartphone in om te deblokkeren.