Vind het antwoord op je vraag

Selecteer het product waar je een vraag over hebt.

Tips prestatieverbetering TV-verbindingsset


Met de TV-verbindingsset sluit je Interactieve TV aan zonder dat het nodig is lange kabels door je huis te trekken. Het signaal voor je tv wordt vanaf je modem snel en eenvoudig verzonden over het elektriciteitsnetwerk van je huis.

Ervaar je problemen bij het gebruik van de set, of merk je dat de verbinding niet optimaal is? Er zijn verschillende dingen die daarop van invloed kunnen zijn. Verbeter de prestatie van je TV-verbindingsset met de onderstaande tips.

Let op: een goede eerste stap is altijd om te proberen alle adapters uit de stopcontacten te halen, en na ten minste 30 seconden weer terug te stoppen.

De tips op een rij


  • Gebruik de adapters van de TV-verbindingsset altijd in het stopcontact en niet in een losse stekkerdoos.
  • Je kunt wel een stekkerdoos aansluiten op de adapter (maar dus niet andersom).
  • Als je de adapter aansluit op een dubbel stopcontact, gebruik het andere contact dan niet.
  • Brandt het lampje in de vorm van een huisje rood? Dat duidt op een slechte verbinding. Probeer in dat geval te wisselen van stopcontact.
  • Bepaalde apparaten kunnen een storende werking hebben op de TV-verbindingsset. Een lamp met dimmer is hiervan een voorbeeld. Probeer in dat geval ook een ander stopcontact te gebruiken.
  • Gebruik maximaal 1 set en 1 losse adapter. Dus in totaal 3 adapters, om 2 tv-ontvangers aan te sluiten.
  • De maximale afstand die je met een TV-verbindingsset kunt overbruggen is 200 meter. De datasnelheid daalt bij toenemende afstand en bij het gebruik van meerdere adapters.
  • Aansluiten van de TV-verbindingsset op dezelfde stroomgroep maakt een grotere afstand en hogere snelheid mogelijk.
  • Telfort levert twee typen TV-verbindingssets: de 200 en de 650. Ze verschillen iets qua uiterlijk, maar de werking is hetzelfde. De twee typen verbindingssets zijn bovendien ook samen te gebruiken, bijvoorbeeld voor het aansluiten van een tweede televisie. Voor een optimale werking raden we echter aan om dezelfde modellen te gebruiken.

Probleem niet opgelost?


Blijf je problemen ervaren met de TV-verbindingsset? Bekijk in dat geval de instructievideo voor storingen of doorloop de stappen in de Probleemoplosser.

Bekijk de instructievideo

Direct naar de Probleemoplosser

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: