Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

Tips prestatieverbetering tv-verbindingsset


Met de Verbindingsset sluit je een computer of Interactieve TV aan zonder dat het nodig is lange kabels door je huis te trekken. Het internet of tv signaal wordt vanaf je modem snel en eenvoudig verzonden over het elektriciteitsnetwerk van je huis.

Ervaar je problemen bij het gebruik van de set, of merk je dat de verbinding niet optimaal is? Er zijn verschillende dingen die daarop van invloed kunnen zijn. Verbeter de prestatie van je tv-verbindingsset met de onderstaande tips.

Let op: een goede eerste stap is altijd om te proberen alle adapters uit de stopcontacten te halen, en na ten minste 30 seconden weer terug te stoppen.

Adapters van de tv-verbindingsset van Telfort

De tips op een rij

Om zeker te weten of het je tv-verbindingsset is die niet goed werkt, is het handig om je tv-ontvanger even direct op het modem aan te sluiten. Dat kan met de lange gele kabel uit het installatiepakket. Lost aansluiten met de kabel het probleem op? Dan ligt het aan de tv-verbindingsset. De volgende tips helpen je om de werking te verbeteren.


  • Gebruik de adapters van de Verbindingsset altijd in het stopcontact en niet in een losse stekkerdoos. Je kunt wel een stekkerdoos aansluiten op de adapter (maar dus niet andersom).
  • Als je de adapter aansluit op een dubbel stopcontact, gebruik het andere stopcontact dan niet.
  • Bepaalde apparaten kunnen een storende werking hebben op de Verbindingsset. Een lamp met dimmer is hiervan een voorbeeld. Probeer in dat geval een ander stopcontact te gebruiken.
  • Gebruik maximaal 1 set en 1 losse adapter. Dus in totaal 3 adapters, om 2 tv-ontvangers aan te sluiten.
  • De maximale afstand die je met een Verbindingsset kunt overbruggen is 200 meter. De datasnelheid daalt bij toenemende afstand en bij het gebruik van meerdere adapters.
  • Aansluiten van de Verbindingsset op dezelfde stroomgroep maakt een grotere afstand en hogere snelheid mogelijk.
  • Telfort levert drie typen Verbindingssets: de tv-verbindingsset 200 en 650 en Verbindingsset voor TV en PC. Ze verschillen iets qua uiterlijk, maar de werking is hetzelfde. De drie typen verbindingssets zijn bovendien ook samen te gebruiken, bijvoorbeeld voor het aansluiten van een tweede computer of televisie. Voor een optimale werking raden we echter aan om dezelfde modellen te gebruiken.

Probleem niet opgelost?


Blijf je problemen ervaren met de Verbindingsset? Bekijk in dat geval de instructievideo voor storingen.

Bekijk de instructievideo

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: