Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

TV-ontvanger installeren: zwarte afstandsbediening


Installeer je tv-ontvanger en geniet van Interactieve TV van Telfort. Wil je op meerdere tv’s Interactieve TV kijken? Dan heb je voor elke tv een aparte interactieve tv-ontvanger nodig.


Heb je een witte afstandsbediening van Telfort? Klik hier

Gebruik het onderstaande, uitklapbare stappenplan om eenvoudig en snel je tv-ontvanger te installeren. Wil je liever de PDF-handleiding gebruiken? Download deze dan hier.

Sluit de tv-ontvanger aan op je modem

Gebruik de netwerkkabel* die in je Doe-het-Zelf pakket zit en klik deze in aansluitpunt [2] van je glasvezelmodem. Sluit het andere uiteinde aan op de netwerkpoort van je tv-ontvanger.

* De beste tv-beleving krijg je als je de tv-ontvanger met de kabel aansluit. Je kan ook een TV-verbindingsset gebruiken, maar dit levert niet in alle gevallen de gewenste kwaliteit. Gebruik je een TV-verbindingsset? Lees of bekijk de video op deze pagina.

Sluit de tv-ontvanger aan op je tv

  1. Pak de HDMI kabel uit het Doe-het-Zelf pakket en verbind poort [HDMI] van de tv-ontvanger met je tv. Als je tv geen HDMI aansluiting heeft, sluit je je tv-ontvanger aan met de SCART-kabel.
  2. Pak de adapter, sluit de voeding aan op de tv-ontvanger en steek de stekker in het stopcontact


De interactieve tv-ontvanger start nu automatisch op. Er wordt eerst een software update uitgevoerd. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Zolang het lampje knippert, wordt de update uitgevoerd. Zet het apparaat niet uit tijdens het updaten.

Stem af op het kanaal van je tv-ontvanger

Plaats de bijgeleverde batterijen in de afstandsbediening en stem je televisie af op het HDMI (of SCART) kanaal waar je de interactieve tv-ontvanger op hebt aangesloten.

Hoera, je kunt nu tv kijken!

Hoera, vanaf nu kun je digitale tv kijken!

Loop je onverhoopt toch nog tegen problemen aan? Controleer dan of je alle stappen goed hebt doorlopen, of bekijk de PDF-handleiding. Probleem niet opgelost? Gebruik dan onze probleemoplosser.

Nog een tv-ontvanger aansluiten?

Om een tweede of derde tv-ontvanger te installeren, moet je eerst de Switch uit het installatiepakket aansluiten op je glasvezelmodem.

Switch installeren

  1. Heb je al een tv aangesloten? Haal dan de netwerkkabel van de eerste tv uit het glasvezel aansluitpunt [2]
  2. Pak het gele kabeltje en de Switch uit het installatiepakket
  3. Verbind het gele kabeltje met aansluitpunt [2] van het glasvezelmodem en LAN-poort [1] van de Switch
  4. Sluit de netwerkkabel van de eerste tv aan op LAN-poort [2] van de Switch
  5. De interactieve tv-ontvanger start nu automatisch op. Er wordt eerst een software update uitgevoerd. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Zolang het lampje knippert, wordt de update uitgevoerd. Zet het apparaat niet uit tijdens het updaten.

Extra ontvangers installeren


Voor elke extra ontvanger die je wilt installeren, herhaal stap 1 t/m 3 van dit stappenplan. Sluit een nieuwe tv-ontvanger aan op een LAN-poort van de Switch in plaats van direct op het glasvezelmodem.

Zwarte afstandsbediening van Telfort

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: