Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

Vast bellen installeren


Na oplevering van je Telfort internet abonnement kun je Telfort Vast bellen binnen uiterlijk 24 uur gebruiken. Je sluit vast bellen aan met de kabels die je hebt ontvangen in het installatiepakket.

Hoe je Vast bellen precies installeert, is afhankelijk van welk abonnement van Telfort je hebt. Kies hieronder welke modem of router je hebt en bekijk het stappenplan voor het installeren van Vast bellen. Raadpleeg de handleidingen voor de volledige uitleg bij de installatie van je Alles-in-1 pakket.

Experia Box V8, Experia Box V10, ZyXel 2812HNU en ZyXel 2601HN

  1. Kabel met groene stekkers
  2. Pak de kabel met groene stekkers uit het Doe-het-Zelf pakket.

  1. Kabel aansluiten op modem
  2. Klik deze kabel aan de achterkant van je modem in de groene poort [PHONE1]. Controleer of na enkele minuten de 'Power', 'Broadband' en 'Voice' lampjes op het modem branden.

  1. Kabel aansluiten op telefoon
  2. Klik het andere uiteinde van de kabel in je telefoontoestel (of DECT basisstation).

  1. Installatie controleren
  2. Controleer of de installatie is gelukt. Dit doe je door de telefoon op te pakken en te luisteren of je een kiestoon hoort. Controleer ook of je kunt bellen. Let op: bij sommige toestellen moet je eerst een telefoonnummer intoetsen voordat je een kiestoon hoort.

Sitecom router

  1. Telefoonkabel
  2. Pak de groene telefoonkabel uit het Doe-het-Zelf pakket.

  1. Kabel aansluiten
  2. Verbind met deze kabel je telefoontoestel (of DECT basisstation) en het aansluitpunt [TEL1] van je glasvezelmodem. Je glasvezelmodem vind je meestal in je meterkast.

  1. Aansluiting controleren
  2. Controleer of de installatie is gelukt door de telefoon op te pakken en te luisteren of je een kiestoon hoort en te controleren of je kunt bellen. Let op: Bij sommige telefoontoestellen moet je eerst een telefoonnummer intoetsen voordat je een kiestoon hoort.