Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

Verbruikslimiet mobiel internet buiten de EU

Ga je buiten de EU op vakantie? Dan geldt een verbruikslimiet voor mobiel internet van € 60,50 (inclusief btw). De verbruikslimiet staat standaard aan. Je kunt de limiet zelf uitzetten. Als je de limiet uitzet, dan wordt deze automatisch weer aangezet na de start van je nieuwe factuurmaand.

Verbruikslimiet aan- of uitzetten

Je kunt de verbruikslimiet zelf uitzetten via sms. De wijziging gaat direct in.

Wijziging
Sms-tekst
Sms naar
Limiet uitzetten (tot start volgende factuurmaand)
JA
1330

Veelgestelde vragen

In welke landen werkt de verbruikslimiet?

De verbruikslimiet werkt in alle landen, behalve in zone 1. In zone 1 kun je bellen, internetten en sms'en vanuit je Nederlandse bundel.

Let op! In sommige landen wordt mobiel internet voor buitenlandse providers nog niet ondersteund. In deze landen is de verbruikslimiet niet beschikbaar.

Kan ik ook een ander bedrag als verbruikslimiet instellen?

Nee, dit is niet mogelijk. De limiet is maximaal € 60,50 (incl. btw) voor zowel binnen de EU als buiten de EU.

Kan ik zien of ik de limiet al bijna bereikt heb?

Nee, dit is niet mogelijk. Je ontvangt wel een sms als je 80% van de limiet verbruikt hebt. Houd er ook rekening mee dat mobiel internet in het buitenland duur is. Je hebt de limiet dus al snel bereikt.

Wat gebeurt er als ik de limiet bereikt heb?

Als de limiet aanstaat en je hebt deze bereikt, dan ontvang je een sms en wordt je verbinding met mobiel internet meteen verbroken.

Wat gebeurt er als ik door verschillende landen reis?

De verbruikslimiet blijft op € 60,50 (incl. btw) per factuurperiode staan, ongeacht door hoeveel landen je in reist. Als je bijvoorbeeld eerst een week in Canada bent en daar voor € 20,00 mobiel internet hebt gebruikt en je daarna een week naar de Verenigde Staten gaat (in dezelfde factuurperiode), kun je daar nog voor € 40,50 mobiel internet gebruiken. De teller gaat dus niet opnieuw lopen.

Kan ik iets over de verbruikslimiet zien op mijn factuur?

Ja, op je factuur wordt ‘MB gebruik in het buitenland met verbruikslimiet’ gefactureerd als de limiet aanstaat. Als de verbruikslimiet uitstaat, vind je ‘MB gebruik in het buitenland’ op je factuur.

Werkt de limiet ook met terugwerkende kracht?

Nee, de teller gaat lopen op het moment dat de limiet weer aan staat. Hierbij wordt geen rekening gehouden met eerder verbruik.

Kan ik mobiel internet in het buitenland ook helemaal uitzetten?

Je kunt mobiel internet in het buitenland uitzetten op je toestel. Ga hiervoor in je telefoon naar Instellingen en zet Mobiele data of Mobiele gegevens uit. Kijk in de handleiding van je toestel als je niet weet hoe dit moet of bekijk onze toestelhulp.

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: