Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

WiFi doet het niet


Heb je thuis internet van Telfort en doet je WiFi het niet of niet goed? Het kan dan zijn dat de plaats van je WiFi modem niet ideaal is. Of dat er apparaten in je huis staan die het signaal verstoren. Ook kun je last hebben van het signaal van je buren. Hoe goed je WiFi werkt, hangt dus voor een groot deel af van de situatie bij jou thuis. Bekijk de onderstaande instructievideo om het probleem op te lossen. Of volg de stappen in de probleemoplosser. Daar leggen we stap voor stap uit hoe je de WiFi weer aan de praat krijgt.

Naar de probleemoplosser

Werkt WiFi op je mobiele telefoon juist niet goed? Ook dan kunnen wij je verder helpen.

Video: hoe kan ik problemen met mijn internetverbinding oplossen?

Je kunt de video op elk gewenst moment pauzeren en weer starten met de afspeelbediening links onderin.


Tips voor het verbeteren van je WiFi

Werkt je WiFi wel, maar niet heel goed? Hieronder lees je een aantal tips om je WiFi in huis te verbeteren.

Herstart je modem af en toe

De meeste modems staan 24 uur per dag en 7 dagen per week aan. Dat is nogal wat. Net als dat mensen moe kunnen worden, worden apparaten ook wel eens 'moe' en hebben ze even rust nodig. Het kan dus helpen om je modem af en toe uit en aan te zetten.

Tip: Herstart je modem 1 keer in de 2 maanden.

Hoe herstart ik mijn modem?

Maak je geen zorgen: als je je modem herstart dan blijven je
WiFi instellingen gewoon hetzelfde.

Let er wel op dat je dan even niet kunt internetten, bellen of
tv-kijken. Je kunt deze pagina daarom het beste even
laten openstaan.

 1. Haal de stekker uit het stopcontact
 2. Wacht minimaal 10 seconden
 3. Doe de stekker terug in het stopcontact
 4. Je modem wordt nu opnieuw opgestart

Kies de beste plaats voor je modem

Je WiFi signaal verdeelt zich het beste door een open ruimte. Muren, vloeren, plafonds, maar ook spiegels, verwarmingen en aquariums houden het signaal vaak voor een deel tegen. Hierdoor wordt je WiFi langzamer.

Zet je modem dus vrij in de ruimte neer, zodat het WiFi signaal goed verspreid kan worden. Zorg er ook voor dat er geen andere draadloze apparaten in de buurt van je modem staan.

Tips:

 1. Staat je modem in de woonkamer? Zet je modem vrij en wat hoger neer. Bijvoorbeeld op een kastje. En dus niet achter je tv of kast, of in een afgesloten tv-meubel.
 2. Staat je modem in de meterkast? Zet je modem zo hoog mogelijk neer, of hang het modem op.
 3. In je modem zit een interne antenne. Probeer je modem eens kwartslag te draaien. Dat helpt vaak ook om je WiFi signaal te verbeteren.

Andere draadloze apparaten in huis kunnen je WiFi signaal verstoren

Andere draadloze apparaten in huis kunnen je signaal verstoren. Dit komt doordat deze apparaten vaak op dezelfde frequentie actief (2.4GHz) zijn als WiFi. Een aantal voorbeelden:

 • draadloze huistelefoons (DECT telefoons)
 • babyfoon
 • draadloze deurbel of draadloze lichtschakelaars
 • magnetron
 • geluidsinstallaties

Tips:

 1. Zorg er voor dat deze apparaten niet in de buurt van je modem of WiFi versterker staan.
 2. Probeer eens of het uitzetten van een draadloos apparaat je WiFi signaal verbetert. Is dit het geval, dan kun je overwegen om het draadloze apparaat dat je WiFi verstoort te vervangen. Let er dan bij het kiezen van een nieuw draadloos apparaat op dat deze werkt via WiFi of via een andere frequentie dan 2.4GHz.
WiFi kanaal aanpassen

Het WiFi signaal van je buren kan ook invloed hebben op jouw WiFi. WiFi kan over verschillende kanalen uitzenden. Zitten jij en je buren op hetzelfde kanaal? Dan wordt WiFi langzamer. Net als op de snelweg. Als er veel mensen op dezelfde baan rijden, ontstaat er file.

Tips:

 1. Kies een rustig WiFi-kanaal en stel je modem hier op in. Lees hier hoe je je WiFi-kanaal instelt.
 2. Kijk regelmatig of je nog steeds het beste WiFi kanaal hebt. Je buren kunnen namelijk ook hun WiFi kanaal veranderd hebben.
 3. Spreek met je buren af wie voor welk kanaal kiest. Je kan kiezen uit 1, 7 of 11. Als je allemaal een ander kanaal kiest, werkt het voor iedereen het beste.

Een WiFi versterker voor extra WiFi punten in huis

Het WiFi signaal komt uit je modem. Hoe dichter bij je modem, hoe beter je signaal is. En hoe verder van je modem vandaan, hoe slechter je WiFi wordt.

Om ook op plekken in huis verder van je modem vandaan (bijvoorbeeld je slaapkamer) goed WiFi te hebben, kunnen extra WiFi punten in huis nodig zijn. Dit regel je met een bekabeld aangesloten WiFi versterker.

Tip:

De WiFi monteur

Kom je er niet uit? Geen zin of tijd om je hierin te verdiepen? Kies dan voor het professionele advies van een WiFi monteur. De WiFi monteur komt voor 50,- bij je thuis om je WiFi optimaal in te stellen!

Meer informatie en afspraak maken

Nog steeds problemen met je WiFi?

Volg de stappen in de probleemoplosser of stel je vraag direct op het forum.

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: