Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

WiFi instellen iPhoneWil je WiFi instellen op je iPhone? Verbind je iPhone 5s, iPhone SE of ander type iPhone eenvoudig met WiFi en volg de algemene stappen om snel gebruik te maken van draadloos internet op je mobiel.


Netwerknaam en wachtwoord voor WiFi vinden

Houd tijdens het instellen de netwerknaam (SSID) en het wachtwoord (de beveiligingssleutel of WPA2) van je netwerk bij de hand. Deze gegevens heb je nodig om verbinding te maken met het WiFi-netwerk van je iPhone. Je vindt je WiFi-wachtwoord op één van de volgende plekken:


  • Op de sticker onder op het modem of de router
  • Op het kaartje dat je bij de router hebt ontvangen

Selecteer jouw WiFi-netwerk

  • Ga naar ‘instellingen’ en selecteer 'WiFi'
  • Kies in de lijst de naam van jouw WiFi-netwerk.

Maak verbinding met WiFi

  • Vul de netwerknaam en het wachtwoord in en selecteer 'Verbinden'
  • Maak verbinding met WiFi.


Je kunt nu gebruik maken van WiFi internet op je iPhone. Controleer of je gebruik kunt maken van internet door naar de app Safari te gaan. Deze staat standaard geïnstalleerd op elke iPhone.


Belangrijk Kom je er niet uit? Kies dan hieronder je toestel en volg de specifieke instructie over hoe je WiFi moet instellen voor jouw type iPhone.

WiFi instellen iPhone

Wil je specifieke instructie over hoe je WiFi kan instellen voor je iPhone 7, iPhone SE of andere modellen? Kies dan jouw iPhone hieronder en volg de instructies via Telfort toestelhulp.

WiFi instellen iPhone 4

WiFi instellen iPhone 5

WiFi instellen iPhone 5c

WiFi instellen iPhone 5S

WiFi instellen iPhone 6

WiFi instellen iPhone SE

WiFi instellen iPhone 7

Staat jouw type iPhone er niet bij? Ga naar Telfort Toestelhulp en klik op jouw type iPhone voor de uitleg.Geen WiFi op je iPhone?

Werkt WiFi op je iPhone niet of lukt het niet om een draadloze verbinding voor je iPhone in te stellen? Of krijg je de melding: ‘Geen verbinding mogelijk met netwerk?’. Controleer het volgende:

  • Ga naar Instellingen Wi-Fi: Wi-Fi moet aan staan.
  • Staat er direct onder het WiFi-knopje reeds een verbinding, tik dan daarachter op het i teken en kies voor ‘Vergeet dit netwerk’. Nu komt je netwerk weer in de lijst tevoorschijn, kies deze opnieuw en voor het wachtwoord in. Controleer of WiFi nu wel werkt op je iPhone.
  • Ga voor meer hulp en uitleg naar het Telfort Forum.


WiFi-netwerk beveiligen

Om je WiFi-netwerk te beveiligen, adviseren wij je om je WiFi-wachtwoord te wijzigen. Dit kun je eenvoudig zelf doen.

Meer over WiFi-netwerk beveiligen

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: