Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

WiFi-kanaal kiezenHoe bepaal je welk kanaal het meest optimaal is en waar moet je op letten? Met onze tips kun je eenvoudig het meest optimale WiFi kanaal kiezen en instellen.


Waarom een nieuw WiFi-kanaal instellen?

Een nieuw WiFi-kanaal kiezen waarop jouw modem of router het signaal uitzendt, is aan te raden wanneer jouw draadloze verbinding traag of niet stabiel is. Jouw Telfort router of modem kiest bij het opstarten automatisch het meest gunstige kanaal, maar het kan zijn dat jouw situatie is veranderd en een ander WiFi-kanaal gunstiger is. Bijvoorbeeld omdat er veel storing is op een bepaald kanaal.WiFi-kanaal scanner

Kies een kanaal waarop jouw internetverkeer het minste last ondervindt van het verkeer van netwerken in de buurt. Je kunt gebruikmaken van diverse apps en software om te achterhalen welk WiFi-kanaal het meest ideaal is voor jouw situatie. Deze hulpprogramma’s scannen de WiFi-kanalen in jouw woning en geven een advies over het kanaal dat je het beste kunt kiezen voor jouw draadloze internetverbinding. Manieren om het beste WiFi-kanaal te kiezen:Tips voor het juiste WiFi-kanaal kiezen

  • Omdat kanalen overlappend werken, kun je beter minimaal 1 kanaal tussenruimte tussen andere kanalen in de buurt laten.
  • Maakt jouw modem of router gebruik van een frequentieband 2,4 Ghz? Dan kun je kiezen tussen 13 vrije kanalen. De beste (niet overlappende) kanalen zijn 1, 6 en 11. Maakt jouw modem, router of WiFi Versterker gebruik van een frequentieband 5 Ghz? Dan kun je kiezen tussen 19 vrije kanalen. WiFi is sneller en stabieler en minder gevoelig voor storing wanneer deze wordt verspreidt via de 5Ghz frequentie, maar kan toch trager worden omdat meerdere apparaten deze frequentie gebruiken.


WiFi-kanaal veranderen

Heb je een optimaal kanaal gevonden en is dat niet het kanaal waarop je WiFi momenteel wordt verspreid? Wijzig dan het WiFi-kanaal van jouw modem of router aan de hand van ons stappenplan. Kies jouw type modem of router en volg de instructies voor het opnieuw instellen van het WiFi kanaal.

WiFi kanaal veranderenWij helpen je verder

Heb je een vraag over het kiezen van het juiste WiFi-kanaal? Lees alles over WiFi of stel je vraag aan onze webcaremedewerkers op ons forum.

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: