Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

WiFi kanaal scanner


WiFi kan je instellen op verschillende kanalen. Als jij en je buren de WiFi instellen op hetzelfde kanaal, dan kunnen ze elkaar verstoren. Het beste kan je kiezen voor kanaal 1, 6 of 11. Deze overlappen niet en verstoren elkaar dus zo min mogelijk. Je kan met verschillende apps kijken welke netwerken actief zijn in je omgeving, om zo het beste kanaal voor je eigen WiFi te kiezen.

Je kan het beste kiezen voor een WiFi scanner op een smartphone, zodat je de WiFi activiteit kan meten op alle plekken waar je WiFi wil gebruiken.

WiFi kanaal scannen voor Android apparaat

Je kunt een WiFi kanaal scanner als app downloaden en installeren op je Android smartphone of tablet. Voordeel is dat je met je smartphone en tablet gemakkelijk het signaal kunt meten op verschillende verdiepingen in je woning.


WiFi kanaal scanner voor iOS apparaat

Je kunt een WiFi kanaal scanner als app downloaden en installeren op je iOS iPhone of iPad. Voordeel is dat je met je smartphone en iPad gemakkelijk het signaal kunt meten op verschillende verdiepingen in je woning.


WiFi kanaal scanner voor Windows

Download één van de volgende programma's om te scannen welk WiFi kanaal het meest optimaal is voor jouw situatie.


Wij helpen je verder

Heb je een optimaal kanaal gevonden? Volg dan de instructie voor WiFi-kanaal veranderen. Heb je een vraag over het kiezen van het juiste WiFi-kanaal? Stel je vraag aan onze webcaremedewerkers op het Telfort forum.


Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: