Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

WiFi snelheid verbeteren


Is je WiFi niet snel genoeg? Je kunt de snelheid van je WiFi op 4 manieren verbeteren:

1. Vermijd storingsbronnen en dempende objecten

Storende objecten in je woning kunnen het WiFi-signaal negatief beïnvloeden. Plaats je modem of router dus ver van de storende objecten. De volgende objecten verstoren het WiFi-signaal:

Dempende objecten


Vochtige muren, plafonds en grote metalen objecten kunnen de snelheid van WiFi vertragen. Plaats je modem of router niet te dicht in de buurt van deze objecten.

Storingsbronnen


Draadloze apparatuur in je huis kan het WiFi-signaal verstoren. Hierdoor neemt de kwaliteit van je internet af. Maak je gebruik van bijvoorbeeld babyfoons, draadloze huistelefoons of draadloze lichtschakelaars? Plaats deze dan niet te dicht in de buurt van je modem of router.


2. Plaats je modem of router op een strategische plek

Voor het beste WiFi-signaal moet je modem zo vrij mogelijk staan. Daardoor kan het WiFi-signaal goed verspreid worden.

  • Staat je modem in de meterkast? Zorg dan dat het modem zo hoog mogelijk staat en dat er geen andere elektrische apparaten of metalen voorwerpen bij in de buurt staan.
  • Staat je modem in de woonkamer? Zorg dan dat je modem vrij staat. Voorkom dus dat het modem achter of onder een kast of in een afgesloten tv-meubel staat.

In je modem zit een interne antenne. Voor een beter WiFi bereik kun je je modem een kwartslag draaien. In onderstaand filmpje laten we je zien wat je nog meer kunt doen om je bereik te verbeteren.

Tip: Het WiFi signaal kan door invloeden van buiten je huis ook minder goed zijn. Lees op het forum hoe dat kan en wat je eraan kan doen.

3. Wijzig het WiFi-kanaal

Wil je handmatig een nieuw kanaal kiezen? Dit doe je bijvoorbeeld omdat er storing zit op het kanaal waarop nu zit, maar er kunnen meer redenen zijn om een ander WiFi kanaal te kiezen. Je kunt een willekeurig kanaal kiezen tussen 1 en 13. Klik op jouw type WiFi-modem of -router en volg de instructie voor het wijzigen van het kanaal.

Kanaal wijzigen Experia Box V8

content

Kanaal wijzigen Experia Box V10

content

Kanaal wijzigen Experia Box v10A

content

Kanaal wijzigen ZyXel modem

content

Kanaal wijzigen Sitecom router

content


Kies het beste WiFi-kanaal

Zoek voor snel WiFi naar een kanaal met zo min mogelijk (internet)verkeer. Welk kanaal het meest geschikt is, kun je vooraf bepalen met diverse tools en apps:

Tip! Spreek met je buren af wie welk WiFi-kanaal gebruikt om overlapping te voorkomen.

4. Check de WiFi-standaard van je apparatuur

Of je de maximaal haalbare snelheid van WiFi kunt behalen, hangt af van de WiFi-standaard van je laptop, mobiel of tablet. Van laag naar hoog zijn de WiFi-standaarden: A, B, G, N en AC. Hoe hoger de WiFi-standaard van je apparaat, hoe sneller je WiFi. Hebben je apparaten een lage WiFi-standaard? Dan wordt WiFi vertraagt door de lage WiFi-standaard en niet door de internetverbinding van Telfort.


Bekabeld internet bij WiFi-standaard A, B of G


Ondersteunt je laptop, mobiel of tablet maximaal de WiFi-standaarden A, B en G? Dan kun je voor snel internet beter kiezen voor een bekabelde internetverbinding. Verbind hiervoor de apparaten naar keuze via een ethernetkabel met je modem of router.Problemen niet opgelost?

Lukt het niet om met bovenstaande tips de snelheid van je WiFi te verbeteren? Dan is de WiFi Versterker misschien de oplossing voor jou. Lees meer over de WiFi Versterker.

Weet je al hoe snel je internet is op je adres? Test je WiFi snelheid om te achterhalen hoe snel je internet is.


Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: