Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

WiFi Versterker instellen

Met de WiFi Versterker kun je het bereik van je WiFi signaal in huis versterken of uitbreiden. De WiFi Versterker vangt het bestaande WiFi signaal op en stuurt deze versterkt door. Volg het stappenplan voor het instellen van de WiFi Versterker.Heb je nog geen WiFi Versterker? Je bestelt hem eenvoudig via de Telfort webwinkel.
WiFi Versterker koppelen aan modem


 1. Zet de WiFi Versterker in de buurt van het modem.
 2. Stop de stroomadapter van de WiFi Versterker in het stopcontact en wacht 1 minuut totdat de WiFi Versterker is opgestart. Het lampje ‘Power’ zal oranje branden.
 3. Druk de WPS‑knop van de WiFi Versterker in en houd deze 5 seconden vast totdat het lampje ‘WPS’ gaat knipperen. Druk vervolgens binnen 2 minuten de WPS‑knop van het modem in en houd ook deze 5 seconden vast. Heeft je modem geen WPS knop? Bekijk onderstaande instructie.

WiFi Versterker koppelen aan modem (bij modem zonder WPS-knop)

 1. Zet de WiFi Versterker in de buurt van je computer of laptop
 2. Sluit de WiFi Versterker met de stroomadapter aan op het stopcontact en wacht ongeveer 1 minuut totdat de WiFi Versterker is opgestart. Het lampje ‘Power’ zal continu oranje branden
 3. Verbind de WiFi Versterker met je computer of laptop met de bijgeleverde ethernetkabel
 4. Open je browserprogramma (bijvoorbeeld Internet Explorer) en typ in de browserbalk het getal 192.168.2.149 en druk op enter
 5. Er verschijnt een inlogscherm, vul hier het 6-cijferige wachtwoord (Web Password) in dat op de achterkant van de WiFi Versterker staat
 6. Wacht enkele seconden totdat de beschikbare draadloze netwerken verschijnen en selecteer vervolgens het draadloze netwerk (SSID) van je modem waarmee je de WiFi Versterker wilt verbinden
 7. Voer de beveiligingssleutel (WPA/WPA2 Wireless Key) van je modem in. Deze staat onderop je modem of heb je zelf gewijzigd in een persoonlijk wachtwoord
 8. Klik vervolgens op Ga verder. De instellingen van de WiFi Versterker worden nu gewijzigd, dit kan ongeveer 2 minuten duren
 9. Ga nu verder met stap 2 in het stappenplan: WiFi Versterker plaatsen en aansluiten op internet


4. Controleer of de lampjes als volgt branden:

 • Het lampje ‘Power’ op de WiFi Versterker brandt blauw.
 • Het lampje ‘WPS’ op het modem brandt groen.


Als deze lampjes correct branden, dan is de WiFi Versterker succesvol gekoppeld aan het modem of de router en kun je verder gaan met de volgende stap voor WiFi Versterker instellen. Haal de WiFi versterker nu weer uit het stopcontact, om door te gaan naar de volgende stap.


Voor- en zij-aanzicht van modem


WiFi Versterker plaatsen en aansluiten op internet


Je kunt de WiFi Versterker bekabeld of draadloos aansluiten. Wij raden je aan om de WiFi Versterker bekabeld (met een ethernetkabel) aan te sluiten. Als je de WiFi Versterker draadloos aansluit dan wordt het bereik van het draadloze netwerk wel vergroot, maar met verlies van kwaliteit, snelheid en stabiliteit. Alleen als de WiFi Versterker bekabeld aangesloten is, profiteer je van WiFi via 5 GHz. 5GHz is de nieuwste WiFi technologie en daardoor vaak sneller dan WiFi via 2,4 GHz.


Tip: Wil je geen extra kabels in huis? Gebruik dan zoveel mogelijk bestaande kabels, bijvoorbeeld de kabel van je tv-ontvanger.


WiFi Versterker bekabeld aansluiten (aanbevolen)

 1. Plaats de WiFi Versterker dichtbij de plek waar je je WiFi wilt verbeteren. Denk er ook aan dat er daar een stopcontact in de buurt nodig is om je WiFi versterker te kunnen aansluiten.
 2. Leg een ethernetkabel van je modem naar de plek waar je de WiFi Versterker wilt plaatsen. Tip: langere ethernetkabel nodig? Bestel deze dan via onze webshop.
 3. Sluit de ethernetkabel aan op de gele ethernetpoort van de WiFi Versterker, en sluit de andere kant van de kabel aan op één van de gele ethernetpoorten van je modem.
 4. Stop de stroomadapter van de WiFi Versterker in het stopcontact en wacht een paar minuten totdat de WiFi Versterker is opgestart. Het lampje ‘Power’ brandt continu blauw. Als er een goede internetverbinding is, brandt het lampje ‘WPS’ continu blauw, dit kan maximaal 5 minuten duren.


Plattegrond van woning met aansluiting modem


WiFi Versterker draadloos aansluiten


 1. Plaats de WiFi versterker op een plaats waar je je WiFi wilt verbeteren èn waar het WiFi-signaal dat je modem of router verspreidt nog sterk genoeg is. Loop voor je begint met installeren met een laptop (die met WiFi verbonden is) door huis om te bepalen waar het signaal nog goed is. Kijk hiervoor op het scherm van je laptop naar de balkjes die het WiFi bereik aangeven. Drie balkjes of meer is voldoende om de WiFi Versterker te plaatsen. Denk er ook aan dat er daar een stopcontact in de buurt nodig is om je WiFi versterker te kunnen aansluiten.
 2. Heb je de plaats voor je WiFi Versterker bepaald? Stop de stroomadapter van de WiFi Versterker in een stopcontact en wacht 1 minuut totdat de WiFi Versterker is opgestart. Het lampje ‘Power’ brandt continu en het lampje ‘WPS’ knippert blauw. Het kan tot maximaal 5 minuten duren voordat de WiFi Versterker de verbinding heeft gevonden. Het lampje ‘WPS’ op de WiFi Versterker brandt continue oranje bij een maximaal haalbare WiFi verbinding.

Laptop, pc of smartphone verbinden met WiFi Versterker


Je verbindt je pc, laptop of smartphone met de netwerknaam en het wachtwoord die je al bij je bestaande WiFi verbinding gebruikte. Wachtwoord vergeten? Lees hier hoe je je wachtwoord achterhaalt.


Tip: Het apparaat waarop je WiFi gebruikt (telefoon, tablet, laptop) schakelt vaak niet automatisch over naar het beste WiFi punt in huis (modem of WiFi versterker). Het kan dus zijn dat je telefoon nog met je modem verbonden is, terwijl je WiFi via de WiFi versterker op dat moment beter zou werken (of omgekeerd). Is je WiFi signaal zwak en twijfel je of je met het beste WiFi punt verbonden bent? Zet je WiFi uit en aan op het apparaat dat je gebruikt (laptop, telefoon of tablet). Je apparaat kijkt dan opnieuw wat het sterkste WiFi-punt is.Problemen met de WiFi Versterker oplossen

Ervaar je na het aansluiten van de WiFi Versterker problemen? Ga dan naar WiFi Versterker werkt niet.


Installatiehandleiding WiFi Versterker

Installatiehandleiding WiFi VersterkerPDF (1,2 MB)

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: