Vind het antwoord op uw vraag

vind-antwoord_midden

Snelheid mobiel internet - MKB

Telfort maakt gebruik van het mobiele netwerk van KPN. Het KPN-netwerk bestaat uit drie datanetwerken: 2G (GPRS / EDGE), 3G (UMTS / HSDPA / HSUPA) en 4G (LTE).

Type datanetwerk
Maximale downloadsnelheid
2G (GPRS/EDGE)
120 Kbit/s
3G (UMTS / HSDPA / HSUPA)
14,4 Mbit/s
4G (LTE)
150 Mbit/s


De maximale uploadsnelheid is 2 Mbit per seconde.Bovenstaande snelheden zijn niet gegarandeerd. De maximale snelheid is de snelheid die u kunt halen als alle omstandigheden ideaal zijn. De snelheid die u in de praktijk ervaart zal lager liggen.

Factoren die de snelheid van mobiel internet beïnvloeden

Uw internetbundel

De snelheid van mobiel internet is afhankelijk van de internetbundel die u heeft.

Abonnement
Maximale download
Maximale upload
Gewone internetbundel (geen 4G)
14 Mbit/s
2 Mbit/s
InternetVersneller 4G
150 Mbit/s
10 Mbit/s
Telfort prepaid
7 Mbit/s
2 Mbit/s

Uw telefoon

De maximale snelheid verschilt per toestel. Oudere toestellen ondersteunen vaak de hoogste internetsnelheden niet. Nieuwe 3G toestellen ondersteunen doorgaans een maximum snelheid van 7 of 14 Mbit/s. U kunt alleen gebruikmaken van 4G als uw telefoon of tablet geschikt is voor 4G. Voorbeeld: de iPhone 5s is wel geschikt voor 4G van Telfort, maar de iPhone 5 niet.Bekijk de toestelhulp om te controleren wat de maximale snelheid is die uw telefoon aan kan en of uw telefoon geschikt is voor 4G van Telfort.

De dekking van het netwerk

De snelheid van een mobiele internetverbinding wordt mede bepaald door het type netwerk. Telfort maakt via KPN gebruik van drie datanetwerken: 2G (GPRS / EDGE), 3G (UMTS/ HSDPA / HSUPA) en 4G (LTE). De dekking van het netwerk is afhankelijk van uw locatie. Wanneer er bijvoorbeeld geen 4G dekking is zal uw telefoon verbinding maken met het 3G netwerk en wanneer er geen 4G en 3G dekking is zal uw telefoon verbinding maken via 2G. In deze situaties ervaart u een lagere snelheid.Bekijk de dekkingskaarten om de dekking en bijbehorende snelheid in Nederland te bekijken.

Uw locatie

Het is van belang waar u uw mobiele telefoon gebruikt:

  • Hoe groter de afstand tot de zendmast, des te zwakker wordt de ontvangst van het signaal en des te langzamer zal de snelheid zijn.
  • De snelheid wordt beïnvloed wanneer u binnenshuis bent. Betonnen muren en plafonds zorgen voor een afname van het signaal. Zo kan het zijn dat in een gebied waar maximale snelheden gehaald kunnen worden, binnen de muren van een nieuwbouw woning toch slechts de GPRS snelheid wordt gehaald.
  • Obstakels in de buurt tussen uw mobiele telefoon en de zendmast zijn van invloed op de snelheid. Denk aan een flatgebouw, kantoorpand, of zelfs bomen.
  • Wanneer u uzelf beweegt van zendmast tot zendmast, bijvoorbeeld in de auto of in de trein, zal de snelheid nadelig worden beïnvloed. Drukte op het netwerk

    Drukte op het netwerk

    Een drukke omgeving heeft invloed op de snelheid van mobiel internet. Een zendmast heeft een maximale capaciteit en hoe meer gebruikers er zijn verbonden met dezelfde mast, des te lager de snelheid wordt.


    Dit kan bijvoorbeeld gebeuren op een locatie waar veel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn zoals tijdens een groot evenement als een voetbalwedstrijd of festival.