Vind het antwoord op uw vraag

vind-antwoord_midden

Vaste telefonie installeren - MKB

Er zijn verschillende type vaste telefoonlijnen welke verschillende installatie methode hebben. In hoofdlijnen is er onderscheid te maken tussen PSTN (analoog), ISDN en ISDN15, 20 of 30 (hoog capacitair).

PSTN (analoog)

Met dit type verbinding kunt u een analoog telefoon toestel rechtstreeks op het KPN ISRA punt aansluiten. Afhankelijk van het type ISRA punt kunt u de RJ-11 plug / varkenssnuit stekker van het toestel in het ISRA of wandcontactpunt klikken. Bij bepaalde ISRA punten is het nodig om de telefoonkabel in het ISRA punt te doggen, voor deze meer specialistische werkzaamheden kan het raadzaam zijn om een telecom installateur te raadplegen.

ISDN (ISDN1, ISDN2 of ISDN2 MV)

Bij een ISDN lijn is het niet mogelijk om een toestel of telefooncentrale rechtstreeks op het ISRA punt aan te sluiten. Het is namelijk noodzakelijk om een NT1 tussen het ISRA en het toestel of de centrale te plaatsen. Op de meest linkse poort sluit u de kabel naar het ISRA punt aan en op de twee poorten welke daar rechts van zitten kan het toestel of de ISDN centrale aangesloten worden.

Let op! Bij een ISDN aansluiting is ook een ISDN toestel benodigd om te kunnen bellen, een analoog toestel zal namelijk alleen i.c.m. een ISDN centrale functioneren.

ISDN 15, 20 of 30 (hoog capacitair)

Hoog capacitaire ISDN lijnen worden altijd via een telefooncentrale aangesloten. De monteur van KPN zorgt er voor dat er een ISDN hoog capacitair modem bij u wordt aangesloten. Deze monteur zal ook zorg dragen voor het aansluiten van de modem op het ISRA punt.

Let op! Wilt u het ISDN modem punt u op de zogenaamde pri interface van uw telefooncentrale aansluiten? Bij deze complexe installaties is het vaak raadzaam om een telecom installateur te benaderen.

Installeren niet gelukt?

Neem contact op met de klantenservice van Telfort Zakelijk om de mogelijkheden te bekijken. In veel gevallen raden wij u aan een telecom installateur te benaderen omdat wij niet de mogelijkheid hebben om met u mee te kijken.